Fra det posthumane til det prehumane

desember 5th, 2011  |  Published in Nyheter  |  1 Comment

André Leroi-GourhanNærmer Homo sapiens seg slutten av sin karriere? Gjør våre maskiner og tekniske nyvinninger etterhvert kroppene våre avleggs?

Disse spørsmålene innebærer at det gir mening å snakke om menneskets natur, men også at denne naturen må tenkes utfra en ny situasjon. Argumentet vil være at denne kan belyses utfra menneskeartens forhistorie på en måte som viser det filosofisk viktige ved paleo-antropologien som har som materiale forskjellige utdødde menneskearter. Om vi står på terskelen til det «posthumane» er det kanskje nettopp det «prehumane» som vil kunne bidra til en bedre forståelse av oss selv. For denne problemstillingen markerer den franske paleontologen André Leroi-Gourhans verk «Le geste et la parole» fra 1965 en viktig milepel.

Arild Utaker, professor i filosofi ved UiB, vil holde et innlegg om dette aktuelle temaet for filosofikafeen Hybris sine gjester førstkommende onsdag.

Vel møtt!

Onsdag 07/12, kl.19:00
LANDMARK

Responses

  1. ass says:

    november 11th, 2019 at 1:06 (#)

    Bu tek kullanımslık kodla, saniyeler içerisinde sanal alışverişini ödeyebilirsiniz. astropay ön ödemeli bir sanal kart olarak içerisinde mevcut olan bakiyesi bittikten sonra geçerliliğini yitirir.

Leave a Response