Technolife – utopi eller dystopi? LANDMARK: 14.april, kl. 19.00

april 11th, 2011  |  Published in Nyheter

Nå er det snart tid for det tredje arrangementet i regi av Hybris. Denne gangen er handler det om mulighetene vi har for å forbedre mennesket ved hjelp av teknologi. Ved å hente inspirasjon fra science fiction litteratur har man i prosjektet Technolife (www.technolife.no) undersøkt ulike tema som synes å gå igjen i slik litteratur. Menneskene vi blir kjent med i science-fiction univers kan gjerne forbedre sin fysikk og sine psykiske egenskaper ved hjelp av teknologi. Hvis science fiction er samtidens «trollspeil» som vi ser fremtiden ut fra, så kan slike fremtidsvisjoner fortelle oss mer om vår samtid og det menneskesynet som regjerer enn den kan om fremtiden. Indikerer strebenen etter perfeksjon og optimalisering av alle menneskets egenskaper en oppfatning av menneskekroppen som ufullstendig? Hvor kommer forestillingen og drømmen om perfeksjon fra?

Kjetil Rommetveit fra senter for vitenskapsteori, som har vært med på Technolife-prosjektet, og Morten Auklend fra Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier vil komme og holde innlegg. Vi håper at mange tar turen for å diskutere dette spennende temaet!

NB.Merk at arrangementet finner sted på LANDMARK, og ikke på Ad Fontes som tidligere annonsert.

Vel møtt!

Her er plakaten for technolifearrangementet. Den fine illustrasjonen av Molly fra Gibsons Neuromancer har vi fått låne av Technolife-prosjektet. Den er laget av en spansk grafittikunstner ved navn Eduardo Dantas.

Leave a Response